T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
GÜMÜŞHANE / MERKEZ - Gümüşhane İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

PROJE EKİBİMİZİN NİSAN AYI KONUĞU ALİ OSMAN NEBİOĞLU

Okulumuzda 2021-2022 Eğitim öğretim yılında DEĞERLERİMİZLE VARIZ"  projeleri kapsamında  Gümüşhane'mizin Âşık Veysel'i olarak bilinen eğitimci, şair ve yazar Ali Osman Nebioğlu'nu ağırlandı

                Okulumuzda 2021-2022 Eğitim öğretim yılında DEĞERLERİMİZLE VARIZ"  projeleri kapsamında koordinatör öğretmen Nusret BULUT, danışman öğretmenler Elif ALKAÇ ve Elif DEMİR tarafından 27 Nisan 2022 Çarşamba Günü okulumuz kültür ve sanat evinde İftar programı ve Gümüşhane'mizin Âşık Veysel'i olarak bilinen eğitimci, şair ve yazar Ali Osman Nebioğlu ileşiir akşamı etkinliği düzenlenmiştir.

               Genç yaşta anne-baba ve kardeşinin yanı sıra 8 yaşındaki evladını kaybeden bu nedenle yörede yorgun anlamına gelen "Hışır" mahlasını kullanan şair Osman Nebioğlu, duygularını aktardığı "Yazın yağar kar başıma" adlı şiirinin hikâyesi hakkında okulumuz 10.sınıf öğrencileri Sudenaz ZENGİN, Ümmügülsüm ÖZDAMAR ve Ayşegül ARAZ ile kısa söyleşi gerçekleştirmiştir. Hışır Osman ''Bizi yazın yağar kar başıma yıldırımı bir defa çarptı. Bir daha böyle bir eser ortaya çıkarabilecek duygu yoğunluğu yaşayabilir miyim bilemiyorum ?'' ifadelerini kullanarak eserin kendisi üzerindeki etkilerini bizlere aktardı.

               Etkinliğimize katılan misafirimiz Yusuf YILDIRIM ve okulumuz 11.sınıf öğrencilerinden Canan NAR ''Yazın Yağar Kar Başıma'' adlı şiirin türküye uyarlanmış halini saz eşliğinde seslendirerek akşama renk katmışlardır. Programın düzenlenmesinde destek veren ve katılım sağlayan okulumuz öğretmenlerinden Fatih UZUN ve 11.sınıf öğrencilerimizden İlknur Rukiye OSMANOĞLU, Burak ZENGİN, Yunus Emre YILDIRIM ve Sevilay ARAZ 'a teşekkür ediyor.

               Değerlerimizin yaşatılması, daima hatırlanması ve gelecek nesillere aktarılmasında gençlerimizle birlikte daha nice projelerde bir araya gelmeyi temenni ediyoruz.

29-04-202229-04-202229-04-202229-04-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.04.2022 - Güncelleme: 29.04.2022 15:04 - Görüntülenme: 639
  Beğen | 1  kişi beğendi